Nieuw bij Fysio-Fit Utrecht; Panda

Groep Panda voor kinderen met overgewicht en/of conditionele problemen

Iedere maandag en woensdag:
15.30 – 16.30       6 – 11 jaar
16.30 – 17.30       12 jaar en ouder

Helaas is één op de acht kinderen in Nederland te zwaar, dit wordt niet alleen veroorzaakt doordat kinderen teveel eten, maar ook door te weinig beweging.

Kinderen met overgewicht hebben in relatie tot hun leeftijdsgenootjes meer kans om op latere leeftijd klachten te ontwikkelen als suikerziekte, hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen. Ook zien we dat er vaak sprake is van een motorische ontwikkelingsachterstand en/of balansproblematiek. Bovendien zitten kinderen met overgewicht vaak minder lekker in hun vel en worden ze vaker gepest. Daarom is het belangrijk om hier op jonge leeftijd aandacht aan te besteden.

Fysio-Fit Utrecht biedt een programma; Panda, voor kinderen met overgewicht en/of conditionele problemen aan. Hierin gaan de kinderen, samen met hun ouders, aan de slag om een gezondere eet- en beweegstijl te krijgen. Hiervoor werkt Fysio-Fit Utrecht samen met een diëtiste, jeugdpsychologen en orthopedagogen.

Het programma duurt 3 maanden, met daarna nog enkele terugkomactiviteiten.

Bij de groep Panda van Fysio-Fit Utrecht wordt er op een speelse manier gewerkt aan het doel om op een gezonde manier gewicht te verliezen en een betere conditie te krijgen. In de vorm van parcours, spelletjes en conditie oefeningen krijgt het kind plezier in het bewegen.