De voordelen van bewegen…

De voordelen van bewegen bij Fysio-Fit Utrecht
Gezond voor lichaam en geest!

Fitter lichaam
Door regelmatig te bewegen wordt het vetpercentage lager, neemt je gewicht af en zit je lekkerder in je vel.

Risicofactoren omlaag
Sporten vermindert de kans op ziektes zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II,  hoge bloeddruk, overgewicht, aderverkalking en hoge cholesterolwaarden. Ook wanneer er sprake is van deze ziektebeelden heeft sporten een positieve invloed op de klachten.

Meer zelfvertrouwen
Door te sporten wordt je krachtiger en fitter. Dit lichamelijke aspect werkt door naar de geest, wat voor meer zelfvertrouwen zorgt.

Meer energie
Sporten geeft een betere conditie en uithoudingsvermogen waardoor je de uitdagingen van het dagelijkse leven beter aankunt.

Betere slaap
Doordat sporten een inspanning vereist van het lichaam om tot het volgende niveau te komen, zal je lichaam ‘s nachts beter uit willen rusten. Dit gaat meestal beter door de reductie van de hoeveelheid stress.

Meer doorzettingsvermogen
Bij het sporten komt het element volhouden vaak om de hoek kijken. Als je conditie wil opbouwen dan is het verstandig om met vaste regelmaat je lichaam te prikkelen en dat vraagt doorzettingsvermogen.

Betere werking organen
Sporten voor een gezond bloedvatenstelsel waardoor alle organen naar behoren functioneren. Bewegen heeft hierdoor ook een enorm positief effect op je spijsvertering.

Vermindering van angst en depressie
Door meer zelfvertrouwen en aanmaak van stoffen die je positiviteit geven.

Verbeterde hersenwerking
Vrijwel elke sport doet een beroep op de motoriek en stimuleert de hersenen. Het stimuleren van de hersenen door het beroep op het coördinatievermogen en de toegenomen bloedcirculatie doen de intelligentie en het geheugen toenemen.

Ontspant
Door het sporten maak je niet alleen stoffen aan die je lichaam een ontspannen gevoel geven, je maakt ook meteen je hoofd leeg. Met een leeg hoofd kun je daarna weer fris naar je uitdagingen kijken en nieuwe inzichten en standpunten opdoen.

Het maakt je vrolijk
Beweging zorgt voor de aanmaak van stoffen in de hersenen zoals serotonine en endorfine waardoor we ons lekkerder voelen en positiever in het leven staan.

Minder pijn
Door te sporten maak je endorfine aan wat een kalmerend en pijnstillend effect heeft.

Werkt verbindend
Of je nu gaat voetballen, fietsen of fitnessen, tijdens het sporten ontmoet je gemakkelijk andere mensen waardoor je meer contact hebt met de buitenwereld. Contact met de buitenwereld geeft mensen een goed gevoel. Als je een sociale sport doet zoals voetbal dan is deze werking nog eens extra krachtig.

Goed voor je geheugen
Sporten zorgt ervoor dat de hersenen worden uitgedaagd, er een goede bloedsomloop is en het geheugen verbetert.

Minder stress
Door te sporten, maakt je lichaam onder andere endorfine en serotonine aan. Beiden staan bekend als gelukshormonen. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect.

Sterke botten
Je botdichtheid neemt na je dertigste af, waardoor ze steeds brozer worden. Sporten helpt dit tegen te gaan. Om sterk te worden en te blijven, moeten botten belast worden. Een sport waarbij botten je gewicht dragen zoals hardlopen is hier goed voor.

Minder klachten
Sporters zich beter voelen dan mensen die helemaal niet bewegen. Ze zitten beter in hun vel en stralen dit ook uit. Ook hebben ze vaak minder last van klachten als rugpijn.

×