Dry needling

Dry Needling bij Fysio-Fit Utrecht
Heb je al langer last van zware en vermoeide spieren? Wellicht is Dry Needling iets voor jou!

Wat is Dry Needling?
Dry Needling wordt vaak ingezet bij spierklachten. De fysiotherapeut maakt gebruik van een dunne naald in de spier om de spier te laten ontspannen en effectiever te laten bewegen.

Iets Dry Needling iets voor mij?
Als je al langer last hebt van spierklachten is Dry Needling geschikt. Ook bij hoofdpijn, een schouderprobleem of een tenniselleboog wordt de methode gebruikt. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door zogenaamde ‘trigger points’: pijnlijke verhardingen in de spier die ook kunnen uitstralen naar andere plekken in het lichaam. Door de spier met Dry Needling te behandelen is pijnvrij bewegen weer een stap dichterbij.

Wat is het verschil met acupunctuur?
De naaldjes bij Dry Needling zijn dezelfde als bij acupunctuur. Een belangrijk verschil is dat er bij acupunctuur gebruik wordt gemaakt van energiebanen. Bij Dry Needling kunnen de effecten vanuit de spier zelf worden verklaard. Een ander verschil is dat er bij acupunctuur meerdere naalden voor langere tijd worden geplaatst, terwijl de fysiotherapeut gebruik maakt van één naald en de behandeling vaak wat korter is.

Wat zijn de effecten van Dry Needling?
Het inbrengen van het naaldje voel je nauwelijks. Tijdens en na de behandeling kan de spier zwaar en vermoeid aanvoelen. Dit verdwijnt vaak na een dag. Na de behandelingen is er vaak sprake van ontspanning van de spieren en een grotere bewegingsvrijheid. Dry Needling wordt over het algemeen gebruikt in combinatie met oefentherapie. Door gerichte oefeningen naast de Dry Needling kan de ontspanning en bewegingsvrijheid op lange termijn worden behouden.

×