Fysiotherapie na orthodontie, chirurgie of trauma

Herstel na orthodontie, chirurgie of trauma aan de kaak: Orthodontische behandelingen, chirurgische ingrepen aan de kaak of hoofdtrauma’s kunnen gevolgen hebben voor het kauwstelsel en de spieren in het hoofd-halsgebied. Onze ervaring is dat trauma’s en bovengenoemde chirurgische ingrepen mogelijk kunnen leiden tot diverse klachten variërend van kaakklachten en hoofdpijn tot spierpijn en zelfs oorproblemen.

Kaakfysiotherapie na orthodontie, chirurgie of trauma

Het kan voorkomen dat u na een chirurgische ingreep, een val op het hoofd of een orthodontisch traject last krijgt van symptomen zoals hoofdpijn, kaakgewrichtsklachten of pijn bij het kauwen. Het kan dan uitkomst bieden om na orthodontie, chirurgie of trauma aan het hoofd contact op te nemen met onze orofaciaal fysiotherapeut. Elke situatie is uniek, wij bieden daarom op maat gemaakte behandelingen. De behandeling kan variëren van voorlichting en tips tot specifieke orofaciale behandeltechnieken. Ook kan (in een later stadium van de behandeling) manipulatie van bijvoorbeeld het kaakgewricht, zoals bij een vastzittende kaak, de mobiliteit van de kaak verbeteren.

Fysiotherapie bij chirurgie, orthodontie of trauma aan het hoofd bij Fysio-Fit Utrecht
Fysiotherapie bij chirurgie, orthodontie of trauma aan het hoofd bij Fysio-Fit Utrecht.

Fysiotherapie na orthodontie (beugelbehandeling)

Het plaatsen van een beugel door een orthodontist kan initiële ongemakken veroorzaken, zoals gevoeligheid in het gebit, spierpijn en kaakgewrichtsklachten. Wij raden patiënten aan om bij klachten tijdens of na de orthodontische behandeling contact op te nemen met onze kaakfysiotherapeut. Wij kunnen specifieke behandelingen aanbieden om (spier)pijn en kaakgewrichtsproblemen effectief aan te pakken of te voorkomen.

Fysiotherapie na chirurgie aan de kaak

Orofaciale fysiotherapie na kaakchirurgie of een kaakcorrectie kan verlichting van (pijn)klachten bieden. Binnen de kaakfysiotherapie spreken we over het ‘kauworgaan’ dit is de complexe samenwerking tussen het gebit, kaakgewrichten, spieren, bloedvaten en zenuwen. Deze samenwerking van structuren zorgt ervoor dat we voedsel op de juiste manier kunnen malen waarna we het makkelijker kunnen doorslikken en daardoor beter kunnen verteren. Na een kaakoperatie kunnen diverse klachten aan dit kauworgaan ontstaan. Onze orofaciaal therapeut spoort binnen dit kauworgaan de specifieke oorzaak van het probleem op om daarna tot een gerichte behandeling over te gaan. In eventuele samenwerking met diverse medische specialisten kunnen wij een holistische (allesomvattende) aanpak aanbieden.

Fysiotherapie na hoofdtrauma (hersenschudding)

Een val op het hoofd (hersenschudding) kan diverse symptomen veroorzaken, waaronder hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en concentratieproblemen. Fysiotherapie kan bij hoofdtrauma helpen om rust en herstel te bevorderen, hoofdpijn te verminderen, kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen en een geleidelijke terugkeer naar normale activiteiten te ondersteunen.

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×