Fysiotherapie op één van de mooiste historische plekjes in het oude centrum van Utrecht.

Springweg 184, vanaf 1962 tot nu. Fysio Utrecht / Fysiotherapie Utrecht.

Fysiotherapie in het oude centrum van Utrecht

Onze fysiotherapie-praktijk, aan de Springweg gelegen, bevindt zich op één van de mooiste historische plekjes in het oude centrum (Geertebuurt, Springweg, Twijnstraat e.o.) van Utrecht. Daar zijn we best wel een beetje trots op.

De Springweg, één van de oudste straten van Utrecht, is ontstaan uit een oeroude veld- en handelsweg langs de oude stadsmuur. De oorsprong van de straatnaam is onduidelijk. Delen van de huidige straat hebben vroeger trouwens andere namen gehad zoals Peperstraat, Jufferstraat, Juffrouwenstraat en Joncfrouwestrate.

De bebouwing rond deze Springweg is in de periode 1000-1200 ontstaan.
Ons monumentale pand, met lijstgevel met getande lijst en authentiek zadeldak, dateert ook ergens uit die vroege middeleeuwse periode. Het is een rijksmonument met nummer 18351.
Het gebouw is aan de binnenkant compleet gemoderniseerd en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Het bevat oa vier behandelkamers, een douche en kleedruimtes en (waar zich vroeger de tuin bevond) een royale sportaccommodatie.

In de afgelopen eeuwen heeft het pand dienst gedaan als paardenstal, loodgietersbedrijf, kantoor, magazijn / groothandel in ‘koloniale waren’ (vanaf 1925), baby discount (begin jaren 80), reclamebureau (90-tiger jaren) en woonhuis. In het huis hebben o.a. de schrijver Nicolaas den Brieder (vanaf 1832) en de zendeling / prediker Abraham Obes Schaafsma (vanaf 1874) gewoond.

Het pand heeft uitzicht op het pittoreske pleintje (met ouderwetse waterpomp) van de Geertekerk. Deze kerk, die zijn naam heeft ontleed aan heilige ‘Gertrudis van Nijvel’, was in de middeleeuwen één van de eerste vier parochiekerken in de stad.

Oude foto’s van onze fysiotherapie praktijk in de binnenstad van Utrecht

Kijk ook eens naar de bijgesloten afbeeldingen uit ‘den ouden Doosch’. Mocht u ons ooit bezoeken kijk dan eens, voordat u het pand betreedt, goed om u heen en geniet net zoals wij van de rijke geschiedenis van onze praktijk in de eeuwenoude Geertebuurt.

Bent u op zoek naar fysiotherapie in Utrecht Centrum / binnenstad neem dan gerust contact met ons op.

Springweg Fysio-Fit Utrecht
Springweg 184 Fysio-Fit UtrechtBronnen: André Räkers, Wikipedia

Beelden (o.a. van) Het Utrechts Archief

×