Golferselleboog Golfelleboog Golfarm

Golferselleboog, Golfelleboog, Golfarm behandeling bij Fysio-Fit Utrecht

Een Golfelleboog / Golferselleboog of Golfarm (Epicondylitis Medialis) is een ontsteking aan pezen (dit zijn verbindingen tussen een spier en een bot) in je onderarm.
Vrijwel altijd is chronische overbelasting van de pezen de oorzaak van deze klacht. 

Ondanks de naam komt deze aandoening niet alleen bij golfers voor. De Golferselleboog kan ook bij andere sporten ontstaan zoals bijvoorbeeld krachttraining en tennis.
Een verkeerde werkhouding (achter de pc) of fysiek zwaar werk kunnen deze klacht ook veroorzaken. 

Golfelleboog Golferselleboog Golfarm behandeling bij Fysio-Fit Utrecht
Golfelleboog, Golferselleboog of Golfarm behandeling bij Fysio-Fit Utrecht

Wat zijn de Golferselleboog symptomen?

De pijn wordt gevoeld in de onderarm aan de binnenzijde van de elleboog. Hier bevindt zich een knobbel waar de onderarm-pezen aan hechten. Deze pezen worden gebruikt bij het draaien van de pols, hier kan de pijn ontstaan. Bewegingen zoals het indraaien van een schroef of het omdraaien van een sleutel zijn daarom pijnlijk. 

Het hele gebied van de onderarm kan pijnlijk zijn. Bepaalde krachtoefeningen (oa. Biceps Curl, Pull Ups) kun je vaak door de pijn niet meer uitvoeren. Meestal wordt de pijn als ‘zeurend’ of soms als ‘stekend’ omschreven. 

Een diagnose wordt als volgt door ons gesteld:

Door middel van een kort vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en het maken van een echo kunnen wij de diagnose Golferselleboog stellen.
Soms kan de klacht ook een andere oorzaak hebben. Voor de behandeling is het dus erg belangrijk om goed te weten waar de bron van de klacht precies ligt.

Golfelleboog, Golfarm of Golferselleboog behandeling

Over het algemeen zal de behandeling bestaan uit advies en voorlichting en Shockwave therapie, Dry Needling, Manuele therapie of Oefentherapie, ook zullen er ‘huiswerkoefeningen’ gedaan moeten worden.

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×