Hielspoor

Hielspoor behandeling bij Fysio-Fit Utrecht

Calcaneusspoor (hielspoor) is een pijnklacht onder de hiel, veroorzaakt door een verkalking of verbening van de peesplaat onder het hielbeen (calcaneus). Deze verkalking kan zorgen voor een ontsteking onder de hiel (faciitis plantaris), waardoor er klachten kunnen ontstaan.

Hoe kan dit ontstaan?

Over het algemeen is een langdurige overbelasting of een verandering van belasting de oorzaak.
De symptomen bestaan over het algemeen uit scherpe pijn en stijfheid onder hiel. De stijfheid na liggen of zitten verminderd vaak na een aantal stappen.

Tijdens lopen kan er een scherpe pijn ontstaan alsof er een stukje glas of een legoblokje onder de hiel zit. Sommige mensen hebben overigens voortdurend een gemene felle pijn waardoor lopen bijna onmogelijk is.

Hielspoor is verkalkingen of verbening van de peesplaat onder de hiel.
Hielspoor is verkalkingen of verbening van de peesplaat onder de hiel.

Behandeling van Hielspoor bij Fysio-Fit Utrecht

Tijdens een intake maken wij een echo van die hiel wat ons de kans geeft om een duidelijke diagnose te stellen.
Wanneer wij de klachten als hielspoor diagnosticeren, maken wij gebruik van shockwave therapie om invloed uit te oefenen op de klachten en de progressiviteit van de hielspoor tegen te gaan.

Naast shockwave worden er versterkende oefeningen meegeven om zo de belastbaarheid van de peesplaat onder de hiel te verhogen, zodat de klachten in de toekomst niet terugkomen.

Wat kun je zelf doen (tegen de pijn) bij hielspoor? De pees is overbelast en heeft de tijd nodig om te herstellen. Daarnaast moet je maatregelen nemen om overbelasting in de toekomst te voorkomen.

Loop nooit te lang door met klachten, het probleem wordt groter en de aandoening wordt daardoor lastiger te behandelen. Als je op tijd de symptomen herkent kun je erger voorkomen.

Afspraak maken voor hielspoorbehandeling bij onze fysiotherapie praktijk in Utrecht

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×