Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie behandeling in Utrecht

Kaakfysiotherapie bij bijvoorbeeld:

  • Kaak gerelateerde klachten
  • Duizeligheidsklachten 
  • Hoofdpijnklachten

Wat is kaakfysiotherapie (orofaciaal therapie)?

De medische naam voor Kaakfysiotherapie / kaakfysio is Orofaciale fysiotherapie (os = mond, facies = gezicht). De orofaciaal fysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden bij klachten in het hoofd, de hals en het kauwstelsel.

Over het algemeen zal de orofaciaal therapie bestaan uit adviezen met betrekking tot uw klachten zoals, houdingsklachten corrigeren, manuele verrichtingen en spanningsklachten in kaart brengen. De orofaciaal fysiotherapeut werkt in overleg met bijvoorbeeld de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg en psycholoog.

Kaakfysiotherapie
Kaakfysiotherapie bij Fysio-Fit Utrecht

Klachten aan je kaak? Wat doet een kaakfysiotherapeut / orofaciaal therapeut

Het behandelprogramma start allereerst met een intake. Daarna worden tijdens dit intakegesprek de klachten in kaart gebracht en de eventueel onderhoudende factoren besproken.

Naar aanleiding van dit gesprek zal er, in samenspraak met u, een behandeltraject  gestart worden zodat u zo snel mogelijk van uw klachten af bent. Er zal ook preventief gewerkt worden aan uw gezondheid om de behaalde behandelresultaten te behouden.

Kortom, orofaciaal therapie kan o.a. uitkomst bieden bij de volgende klachten:

Ter illustratie: ongeveer 60% tot 70% van de volwassenen vertoont kaakgewrichtsklachten (temporomandibulaire dysfunctie, TMD). Dit betekent dat ze bijvoorbeeld gedurende een kortere of langere periode ten minste één van de onderstaande symptomen vertonen:

  • Pijn of vermoeidheid van bijvoorbeeld de kauwspieren
  • Het niet goed kunnen openen van de mond
  • Overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen
  • Pijn van het kaakgewricht
  • Abnormale slijtage van het gebit
  • Knappende of krakende kaakgewrichten

Ten slotte: ongeveer 6% tot 7% rapporteert geregeld pijn in en / of  rondom het kaakgewricht.

Kaakfysio behandeling bij klachten in het kaakgebied

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×