Manuele therapie

Manuele therapie in Utrecht

  • Wervelkolom gerelateerde klachten
  • Gewrichts- en houdingsklachten
  • Eenvoudig online een afspraak maken

Voor direct contact bereikbaar
via WhatsApp

Wat is manuele therapie?

Binnen de manuele therapie staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen van het lichaam centraal.
Kortgezegd: Manueel therapie is het beter laten functioneren van gewrichten om daarbij ook je houding en bewegingen te verbeteren. Over het algemeen wordt manuele therapie ingezet voor houdingsklachten die behalve met pijn ook gepaard gaan met het slecht kunnen bewegen van gewrichten. De manueel therapeut gebruikt een aantal specifieke technieken zoals o.a. het in de volksmond genoemde “kraken”. Dit wordt in de gewrichten toegepast wat vaak direct resultaat oplevert. Pijn neemt vaak af en de bewegingsvrijheid hersteld.

Manuele therapie Fysio-Fit Utrecht

Wat doet een manueel therapeut?

Het behandelprogramma van een manueel therapeut begint allereerst met een intake. Tijdens dit gesprek worden de klachten in kaart gebracht, zodat indien nodig snel een behandeling kan worden gestart met als gevolg dat u ook snel van uw klachten af bent. Verder geeft de manueel goede instructies en adviezen maar ook begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Manueel therapie kan o.a. uitkomst bieden bij de volgende klachten:

  • Nekpijn en hoofdpijn in combinatie met slecht bewegen van de wervelkolom
  • Nek -en schouderklachten met uitstraling naar armen of zelfs de benen
  • Hoge rugklachten, gecombineerd met rib -en borstpijn of duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Lage rugklachten

Wij van Fysio-Fit Utrecht beschikken over een aantal gespecialiseerde manueel therapeuten die u middels manuele therapie helpen bij het behandelen van gewrichts- en houdingsklachten. Komt u bij ons in behandeling dan zorgen wij voor dé behandeling die bij u past en bieden we intensieve begeleiding tijdens uw behandeltraject.

Manuele therapie is een driejarige vervolgstudie van de opleiding fysiotherapie.

De studie staat bekend om het manipuleren van de wervelkolom. Manipuleren, ook wel ‘kraken’ genoemd, is slechts één van de vele manieren voor de manueel therapeut om het herstel te bevorderen. De specialistische kennis zorgt namelijk voor extra diepgang en het beter kunnen stellen van diagnoses.

De manueel therapeut bezit, door zijn vervolgopleiding, extra kennis, een behandeling door een manueel therapeut is daardoor duurder dan een regulier fysiotherapie behandeling.

Afspraak maken voor manuele therapie bij Fysio-Fit Utrecht

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

Meer informatie over manuele therapie in het algemeen vindt u op de site van de Nederlandse Vereniging voor Manuele therapie. Klik hier.

×