Medical taping

 Medical taping in Utrecht

  • Liftende werking op de huid
  • Online een afspraak plannen
  • Stuur ons een WhatsApp
  • voor direct contact via WhatsApp
Medical taping Fysio-Fit Utrecht

Medical taping bij Fysio-Fit Utrecht

Medical taping is een vorm van tapen waarbij spieren worden ondersteund in hun functie. Spieren hebben namelijk niet alleen de functie van beweging, ze zijn ook belangrijk voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Door op verschillende manieren gebruik te maken van de elasticiteit van de tape, wordt het lichaam op diverse niveus positief beïnvloed. De behandelmogelijken bij medisch tapen zijn erg uitgebreid en hebben onder meer als resultaat:

  • Activering/regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer
  • Verbetering van de spierfunctie van het lichaam
  • Pijndemping
  • Ondersteuning van gewrichtsfunctie

Is medisch tapen iets voor mij?

Medisch tapen kan in verschillende gevallen van toepassing zijn. Het kan de spanning op slappe spieren terugbrengen en andersom kan het ook gespannen spieren rust geven. Bij sportblessures kan medical tape overbelasting tegengaan en daarnaast kan het ontstekingen en vocht verminderen. Voor het ondersteunen van gewrichten en bij houdingsproblemen wordt deze methode van tapen ook toegepast. Ook sporters maken gebruik van medisch tapen. Vaak bij knieblessures. In sommige gevallen kan medical taping zelfs hoofdpijn verminderen. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in medisch tapen.

Ten slotte: Elastisch therapeutische tape is een strip van katoen met een zelfklevende laag van acrylaat die ontworpen is om de menselijke huid na te bootsen. Deze dunne, elastische tape kan tot 140% van zijn eigen lengte stretchen. De elastische therapeutische tape is ook wel bekend onder de naam Kinesiotape.

Afspraak maken voor medical taping bij Fysio-Fit Utrecht.

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×