Mulligan therapie

Wat is Mulligan therapie / Mulligan concept

Mulligan concept is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die in de jaren negentig is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse manueel therapeut Brian Mulligan. Deze fysiotherapeut specialiseerde zich met name in de werking en de problematiek van gewrichten. Deze naar hem genoemde methode richt zich voornamelijk op zogenaamde ‘sporingsproblemen’ bij gewrichten. 

Wat is een ‘sporingsprobleem’ bij Mulligan

Een ‘sporingssprobleem’ kunt u zich het beste voorstellen als een ‘ontspoorde’ kastlade. Door middel van kleine aanpassingen in de positie van de lade kan ervoor gezorgd worden dat de lade weer soepel en probleemloos open en dicht gaat. Door de sporing van uw gewrichten te verbeteren kunt u dus weer pijnvrij en zonder beperkingen bewegen.

Wanneer behandeling met de Mulligan Methode

Soms heeft u al jaren pijnklachten, tijdens onderzoek komen er geen bijzonderheden naar voren en u heeft al verschillende behandelingen geprobeerd. U ervaart  toch pijn en u heeft eventueel een beperking tijdens het bewegen. In dat soort gevallen kan er sprake zijn van zo’n ‘verkeerde sporing’ van een gewricht en kan men met deze methode vaak veel, en over het algemeen snel, resultaat behalen.

Behandeling met Mulligan concept

Mulligan therapie is een pijnvrije behandeltechniek die erop gericht is om de sporing in gewrichten te corrigeren en het normale patroon te herstellen waardoor de beweging weer soepel en pijnloos verloopt. Het Mulligan Concept is voornamelijk geschikt voor klachten aan de rug en de gewrichten van de heup, knie, schouder, arm, elleboog of hand.

Deze behandelmethode valt onder reguliere fysiotherapie en/of manuele therapie en wordt daarom vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×