Multiple Sclerose MS

Fysiotherapie behandeling bij MS (Multiple Sclerose) bij Fysio-Fit Utrecht

Multiple Sclerose meestal afgekort tot MS is een ziekte waarbij de beschermende laag die rond het centrale zenuwstelsel ligt aangetast wordt, er ontstaan kleine ontstekingen. Als bijvoorbeeld de oogzenuw ontstoken raakt, ontstaan er pijnklachten achter het oog en kan het zicht verminderd zijn. Bij ontstekingen in het ruggenmerg kan er krachtsvermindering in het been ontstaan waardoor het lopen moeilijker gaat of het gevoel in de benen en/of een deel van de romp anders is. Ook kunnen er problemen met coördinatie, spierzwakte, pijn, verminderd zicht en geheugenproblemen ontstaan.
Deze aandoening komt vaak voor onder jongvolwassenen, meer bij vrouwen dan bij mannen. Het is waarschijnlijk een auto-immuunaandoening.

Multiple Sclerose Fysio-Fit Utrecht
Multiple Sclerose meestal afgekort tot MS.

De rol van de fysiotherapeut bij MS

Het is voor iedereen belangrijk om regelmatig te bewegen, dat geldt zeker voor iemand met MS. De fysiotherapeut kan helpen als bewegen lastig wordt. Het beloop van MS kan niet tegengehouden worden, maar soms kunnen de functionele gevolgen wel afgeremd worden.

Er wordt naar gestreefd om met behulp van  fysiotherapie de functies van het houdings- en bewegingsapparaat zo optimaal mogelijk te houden. De bedoeling is om zolang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren.

Behandeling van Multiple Sclerose

  • Opbouwen en onderhouden van het uithoudingsvermogen
  • Opbouwen en onderhouden van de spierkracht
  • Beïnvloeden van vermoeidheid door middel van training
  • Mobiliteit van spieren en gewrichten behouden

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×