Nekklachten

Behandeling bij nekklachten bij Fysio-Fit Utrecht

Nekklachten komen vaak voor, twee op de drie mensen hebben in hun leven wel eens last van nekpijn. Meestal wordt dit niet veroorzaakt door een ernstige aandoening en gaat dit vaak snel weer over. Pijn in de nek is meestal afkomstig uit de bewegende delen van de nek zoals de banden, spieren en de kleine gewrichten.

Een acute aanval van nekpijn kan erg pijnlijk zijn en het dagelijks leven behoorlijk beinvloeden, zoals bij het omkijken in het verkeer.

Nekklachten
Een acute aanval van nekpijn kan erg pijnlijk zijn. 

Oorzaken nekpijn

Nekpijn kan komen door een verkeerde beweging, overbelasting, artrose in de nek of een verkeerde houding. Ook een aanrijding kan pijn in de nek veroorzaken.

Nekpijn kan ook hoofdpijnklachten veroorzaken (of omgekeerd) en daarnaast kunnen nekklachten ook uitstralende pijn en/of tintelingen in de arm en hand veroorzaken of verlies van kracht in de arm.

Diagnose nekklachten

Samen met uw fysiotherapeut kan gegeken worden naar de oorzaak van de pijn en hier een gericht behandelplan voor opstellen. De behandeling kan bestaan uit manuele therapie, oefentherapie gecombineerd met houdingsadvies. Ook kunnen wij u adviezen geven over een juiste werkhouding.

Behandeling nekpijn

Een MRI-scan of röntgenfoto maken is vaak niet nodig.

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×