Nieuwe heup

Fysiotherapie behandeling bij een nieuwe heup bij Fysio-Fit Utrecht

Klachten vanwege Artrose aan de heup worden altijd eerst conservatief behandeld. Dit wil zeggen dat u eerst een traject met de fysiotherapeut aangaat om de spieren rond de heup sterker te maken. Dit heeft zeer goede resultaten en vaak is een operatie niet nodig.

Mocht u toch klachten houden dan kan een heupprothese uitkomst bieden. Een heupimplantaat, kunstheup of endoprothese vervangt een heupgewricht als lopen (bewegen) met het eigen heupgewricht te pijnlijk wordt.

Hierna wilt u uiteraard weer actief zijn en volop genieten van het leven. De fysiotherapeut helpt u hierbij. Hieronder leest u hoe de revalidatie van een nieuwe heup eruit ziet.

Nieuwe heup Fysio-Fit Utrecht
Revalidatie bij een nieuwe heup Fysio-Fit Utrecht

Revalidatie van een nieuwe heup

Vervanging van het heupgewricht door een heupprothese is een operatie die vaak wordt uitgevoerd. Na deze heupoperatie moet u een aantal weken met krukken lopen. Ook krijgt u een aantal leefregels vanuit het ziekenhuis mee. Deze regels zijn ervoor om de heup weken te beschermen. Zo mag u in sommige gevallen niet bukken. Al tijdens de ziekenhuisopname wordt er begonnen met oefeningen. De revalidatie duurt ongeveer 3 tot 6 maanden.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut begeleidt u tijdens de revalidatie. Al in de eerste week gaat u samen met de fysio aan de slag met een programma op maat. Het is belangrijk dat de spieren rond de heup versterkt worden. Daarvoor krijgt u oefeningen die zorgen dat de pijn snel vermindert en de spieren sterk en soepel worden. Ook helpt de fysiotherapeut met het lopen met krukken, het traplopen en tips voor de dagelijkse dingen in huis. Daarnaast is de opbouw van de conditie belangrijk zodat u snel weer actief kunt zijn.

Afspraak maken voor revalidatie bij heupprothese bij onze fysiotherapie praktijk in Utrecht

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×