Nieuwe knie

Behandeling bij een nieuwe knie / knieprothese bij Fysio-Fit Utrecht

Klachten aan de knie (vanwege Artrose) worden altijd eerst conservatief behandeld. Dit wil zeggen dat u eerst een traject met de fysiotherapeut aangaat om de spieren rond de knie sterker te maken. Dit heeft zeer goede resultaten en vaak is een knieprotheseoperatie (nieuwe knie) dan niet meer nodig.

Mocht u toch klachten houden dan kan een knieprothese (Artroplastiek) uitkomst bieden. Een halve knieprothese (HKP) of totale knieprothese (TKP), vervangt een knie gewricht (gedeeltelijk) als lopen (bewegen) met het eigen kniegewricht te pijnlijk wordt.

Hierna wilt u uiteraard weer actief zijn en volop genieten van het leven. De fysiotherapeut helpt u hierbij. Hieronder leest u hoe de revalidatie van een nieuwe knie eruit ziet.

Nieuwe knie - knieprothese – Fysio-Fit Utrecht
Nieuwe knie / knieprothese – Fysio-Fit Utrecht

Revalidatie bij een kunstknie

Vervanging van het kniegewricht door een knieprothese / nieuwe knie is een operatie die vaak wordt uitgevoerd. Na deze knie operatie moet u een aantal (5 a 6) weken met krukken lopen. Ook krijgt u een aantal leefregels vanuit het ziekenhuis mee. Deze regels zijn ervoor om de knie te beschermen. Al tijdens de ziekenhuisopname wordt er begonnen met fysiotherapie. De revalidatie duurt ongeveer 6 maanden.

“Na een zware knieoperatie ben ik helemaal hersteld. Van het begin af aan heeft de therapeut goede haalbare doelen gesteld en effectieve oefeningen voor thuis.”

Patiënt via zorgkaartnederland.nl

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut begeleidt u tijdens de revalidatie. Al in de eerste week gaat u samen met de fysio aan de slag met een programma op maat. Indien nodig kan dit ook aan huis. Het is belangrijk dat de spieren van het bovenbeen versterkt worden. Daarvoor krijgt u oefeningen die zorgen dat de pijn snel vermindert en de spieren sterk en soepel worden. Ook helpt de fysiotherapeut met het lopen met krukken, het traplopen en tips voor het dagelijks leven.

Afspraak maken voor revalidatie bij een nieuwe heup / heupprothese bij onze fysiotherapie praktijk in Utrecht

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×