Quadriceps tendinopathie / Quadriceps tendinitis (kniepeesontsteking)

Quadriceps Tendinopathie, ook wel bekend als kniepeesontsteking of Quadriceps tendinitis, is een veelvoorkomende overbelastingsklacht die voornamelijk bij sporters voorkomt. Deze aandoening treft de pees van de quadriceps, dit is de grote dijspier net boven de knieschijf. De klacht ontstaat vaak door overmatig gebruik van deze spier, hierdoor ontstaan microscheurtjes in het peesweefsel, wat resulteert in pijn en diverse symptomen / klachten.

Quadriceps tendinopathie / Quadriceps tendinitis / kniepeesontsteking Fysio-Fit Utrecht
Quadriceps tendinopathie / Quadriceps tendinitis / Kniepeesontsteking behandeling bij Fysio-Fit Utrecht.

Symptomen en klachten bij kniepeesontsteking

De klachten manifesteren zich geleidelijk waarbij, vooral bij activiteiten zoals springen en strekkende bewegingen van de knie, pijn en een zwelling boven de knieschijf wordt waargenomen. Stijfheid, verminderde bewegingsvrijheid en balansproblemen kunnen ook optreden. U ervaart meer klachten als u stil heeft gezeten en weer gaat bewegen en / of u ervaart meer klachten na veel bewegen.

Wat te doen bij Quadriceps Tendinopathie?

Bij het vermoeden van Quadriceps Tendinopathie is negeren geen optie. Doorgaan met trainen kan de blessure verergeren. Rust is daarom belangrijk maar totale rust wordt afgeraden, blijf dus bewegen maar ga niet door de pijngrens heen! Raadpleeg altijd een professional (zoals een fysiotherapeut) voor advies bij Quadriceps Tendinopathie klachten.

Diagnose bij Quadriceps tendinitis

Bij Fysio-Fit Utrecht bieden we gespecialiseerde fysiotherapie voor Quadriceps Tendinopathie. Door middel van tests en eventueel echografie kunnen wij een nauwkeurige diagnose stellen. Deze diagnose vormt de basis voor een effectief en persoonlijk behandelplan.

Behandeling van Quadriceps Tendinopathie

Zoals reeds eerder vermeld is rust cruciaal bij een kniepeesontsteking, maar is blijven bewegen belangrijker. Onze fysiotherapeuten behandelen u door middel van specifieke versterkende oefeningen om de pees en spieren te trainen voor een optimaal / pijnvrij herstel bij Quadriceps Tendinopathie. Waar nodig kunnen wij ook Dry Needling en Medical taping toepassen en eventueel ondersteuning met medicatie in overleg met de huisarts.

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×