Rotatorcuff scheur (Rotatorcuff ruptuur)

Bij Fysio-Fit Utrecht begrijpen we hoe vervelend en belemmerend een Rotatorcuff scheur kan zijn voor uw dagelijks leven. Deze aandoening treft meestal de musculus infraspinatus of musculus supraspinatus en in mindere maten de musculus teres minor of de musculus subscapularis, belangrijke spieren (en pezen daarvan) in het schoudergewricht. Een scheur, overbelasting, inactiviteit, trauma, of een scala aan andere ‘schouderaandoeningen’, in één of meerdere van deze spieren (of pezen), kunnen leiden tot Rotatorcuff letsel. Kortom: rotatorcuff ruptuur leidt tot aanzienlijke pijn en beperkte beweeglijkheid van de schouder.

(Mogelijke) symptomen van een Rotatorcuff scheur:

  • Scherpe pijn in schouder met mogelijke uitstraling naar bovenarm
  • Krachtsverlies bij het tillen of dragen van voorwerpen
  • Bewegingen boven schouderhoogte zijn pijnlijk of onmogelijk
  • Moeite met het reiken van de arm
  • Moeite met het heffen van de arm
Rotatorcuff scheur / Rotatorcuff ruptuur behandeling bij Fysio-Fit Utrecht
Rotatorcuff scheur / Rotatorcuff ruptuur behandeling bij Fysio-Fit Utrecht.

Fysiotherapeutische behandelmethodes bij Rotorcuff scheur:

Oefentherapie:
Onze therapeuten maken een gepersonaliseerd oefenprogramma om de spieren rondom uw schouder te versterken en de beweeglijkheid te verbeteren. Deze oefentherapie is essentieel voor het herstel van een Rotatorcuff ruptuur en helpt u uw schouderfunctie terug te krijgen.

Mobiliseren:
Onze fysiotherapeuten passen mobilisatietechnieken toe om de gewrichten in uw schouder voorzichtig te bewegen en de soepelheid te vergroten. Dit helpt bij het verminderen van de pijn en het herstellen van uw schouderbeweging bij Rotatorcuff scheur .

Medical taping:
Wij maken gebruik van medical taping technieken om uw schouder te ondersteunen en stabiliseren. Hierdoor kunt u sneller herstellen en de druk op de aangedane spieren en pezen verminderen.

Dry needling / Triggerpointtherapie:
Wij zijn ook gespecialiseerd in Dry Needling (triggerpointtherapie) om gespannen en verkrampte spieren te behandelen. Door het inbrengen van dunne naalden in de triggerpoints, helpen we de spierspanning los te laten en uw pijn te verlichten.

Shockwave
Shockwave therapie gebruikt ‘schokgolven’ (door middel van akoestische trillingen / geluidsgolven) om pijn bij Rotatorcuff te verminderen en de genezing bij deze aandoening te bevorderen.

Bereik volledig herstel bij Rotorcuff letsel

Samengevat: bij Fysio-Fit Utrecht staan onze  fysiotherapeuten klaar om u te begeleiden naar een volledig herstel van uw Rotatorcuff scheur. Onze fysiotherapeutische behandelingen zijn gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van de schouderfunctie en het herwinnen van uw mobiliteit. 

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×