Samenwerking met Bartholomeus Gasthuis

Samenwerking Bartholomeus gasthuis Fysio-Fit Utrecht

Fysio-Fit Utrecht werkt samen met het Bartholomeus Gasthuis aan de fit- en gezondheid van ouderen in de (binnen-)stad.

Voldoende beweging is voor ouderen heel belangrijk. Het bevordert de weerstand en het voorkomt stramheid en het risico op vallen. Het Huis in de Wijk van het Bartholomeus Gasthuis biedt een veelzijdig beweegprogramma voor ouderen. In verschillende bewegingsvormen kan ieder op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Fysio-Fit Utrecht levert een actieve bijdrage aan dit programma met de lessen Fysio-Fit Outdoor en Fysio-Fit Gym.Fysio-Fit Outdoor – iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur

Onder begeleiding van een ervaren sportinstructeur worden er in de binnentuin van het Bartholomeus Gasthuis leuke en nuttige oefeningen gedaan. De persoonlijke mogelijkheden van deelnemers staan centraal, ieder kan op zijn of haar eigen niveau de oefeningen uitvoeren. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van de beweegtoestellen in de tuin en er komen diverse loopvormen aan bod.

Fysio-Fit Gym – iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur

Onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt er in een gezellige groep gewerkt aan conditie, lenigheid, balans en het krijgen van sterke spieren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan valpreventie en “sterk staan”, waarbij wordt ingegaan op een zelfverzekerde houding en het zelfverzekerd voelen.

Meer informatie over het beweegprogramma bij het Bartholomeus Gasthuis is te vinden op www.bartholomeusindewijk.nl

×