Shockwave-hielspoor

Shockwave-hielspoor behandeling Fysio-Fit Utrecht
Heb je ’s ochtends een stekende pijn onder je hak die voelt alsof je op een punaise stapt? Dan kan dit goed een vorm van hielspoor zijn.

Shockwave-hielspoor
Hielspoor is een peesontsteking of verkalking van de peesplaat onder de voet. Deze loopt van de voorvoet naar de hak en zorgt mede voor het omhoog houden van de voetboog. Vaak bevindt een hielspoor zich op de hak aan de binnenzijde van de voet. Door de grote krachten die op deze pees komen te staan tijdens lopen en sporten kan deze overbelast raken. Het is een vervelende klacht die zich voornamelijk uit bij de eerste paar stappen uit bed, na een nacht slapen of weer lopen na even gezeten te hebben.

Hielspoor, hoe kom ik ervan af?
Wanneer oefentherapie niet voldoende is kan shockwave therapie ingezet worden om deze klacht te behandelen. Shockwave werkt met akoestische drukgolven welke op de aanhechting van de pees worden toegepast.  Met als gevolg het aanzetten van het peesweefsel tot herstel (regeneratie) of de kalk te laten absorberen. Gemiddeld heeft de therapie 3-7 sessies nodig om weer volledig te herstellen en gaat het altijd in combinatie met oefeningen om de pees sterker en belastbaarder te maken.

×