Shockwave therapie

Shockwave Therapie Fysio-Fit Utrecht
Shockwave Therapie bij Fysio-Fit Utrecht

Shockwave therapie behandeling bij Fysio-Fit Utrecht

In tegenstelling tot conventionele behandelmethodes zorgt shockwave therapie (ESWT, extracorporeal shock wave therapy) voor een bestrijding van de pijn bij de oorsprong, zonder bijkomende medicatie of zelfs een chirurgische ingreep. Bij deze therapie wordt de patiënt blootgesteld aan krachtige schokgolven die door middel van een behandelkop die nauwkeurig gericht wordt op het bewegingsapparaat.

Bij welke klachten kan shockwave therapie uitkomst bieden?

‘Extracorporele schokgolfbehandeling’ kan onder meer toegepast voor het behandelen bij klachten aan het bewegingsapparaat zoals: verkalking in het schoudergewricht, een tennisarm en chronische ontstekingen van een achillespees of hielspoor. Deze schokgolven versnellen het genezingsproces omdat de zelf helende eigenschappen van het lichaam geactiveerd worden. De shockbehandeling stimuleert de stofwisseling en verbetert de bloedcirculatie waardoor u al na een paar behandelingen resultaat merkt. Ter illustratie hieronder een overzicht van klachten waar deze therapie van toepassing kan zijn:

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Chronic Pelvic Pain syndroom (CPPS)
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)
  • Hielpijn (hielspoor), pijn onder de voet

“Behandeld met Shockwave therapie voor mijn hiel, dit heeft goed geholpen. Zeer mooie locatie, goed team.”

Patiënt via zorgkaartnederland.nl

Online een afspraak maken bij onze fysiotherapie praktijk in Utrecht

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×