Slijmbeursontsteking Schouder

Op zoek naar effectieve behandelingen voor een slijmbeursontsteking schouder (bursitis)? Bij Fysio-Fit Utrecht bent u aan het juiste adres. Onze ervaren fysiotherapeuten staan voor u klaar om u te helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van uw herstel. Ontdek hoe wij u kunnen ondersteunen in het omgaan met slijmbeurs ontsteking schouder.

Wat is een slijmbeursontsteking schouder

Een slijmbeursontsteking, ook wel bursitis genoemd, treedt op wanneer de bursa in de schouder ontstoken raakt. De bursa is een met vocht gevulde zak die zorgt voor een soepele beweging tussen pezen, spieren en botten. Overbelasting, letsel of infectie kunnen leiden tot irritatie en ontsteking van de bursa, wat resulteert in pijn, zwelling en beperkte bewegingsvrijheid.

Slijmbeursontsteking schouder behandeling (bursitis) bij Fysio-Fit Utrecht
Slijmbeursontsteking schouder behandeling (bursitis) bij Fysio-Fit Utrecht

Behandeling slijmbeursontsteking schouder

Bij Fysio-Fit Utrecht bieden wij een op maat gemaakt behandelplan voor uw slijmbeursontsteking schouder. Onze fysiotherapeuten beginnen met een grondige evaluatie van uw symptomen en de identificatie van de oorzaak van uw klachten. Vervolgens stellen zij een behandelplan op dat specifiek is afgestemd op uw individuele behoeften en doelen.

Onze behandeling kan bestaan uit diverse therapieën en technieken, waaronder oefeningen en mobilisatietechnieken om de bursa te ontlasten en de doorbloeding te verbeteren. Daarnaast kunnen wij ook manuele therapie en gerichte oefeningen aanbevelen om de spieren rondom de schouder te versterken en stabiliseren, om zo het herstel te bevorderen.

Samenwerking met huisarts of specialist

Indien nodig kunnen wij u bij slijmbeursontsteking schouder doorverwijzen naar uw huisarts of een specialist voor aanvullende behandelingsopties. Uw huisarts of specialist kunnen bijvoorbeeld een ontstekingsremmende pijnstiller (NSAID) voorschrijven om de ontsteking te verminderen. In sommige gevallen kan ook een injectie met een verdovend middel of ontstekingsremmers worden overwogen.

Kies voor Fysio-Fit Utrecht voor deskundige behandeling en begeleiding bij uw slijmbeursontsteking schouder. Onze ervaren fysiotherapeuten zullen u ondersteunen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van uw mobiliteit en het versnellen van uw herstelproces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en zet de eerste stap naar een pijnvrije schouder.

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×