Tenniselleboog of tennisarm

Behandeling van tenniselleboog, tennisarm of golfelleboog bij Fysio-Fit Utrecht

Een tenniselleboog, backhand-tenniselleboog, tennisarm of golfelleboog komt niet alleen bij tennissers of golfers voor. Herhaalde en repeterende bewegingen zoals schilderen, werken met een schroevendraaier, zagen, wringen (schoonmaken), vioolspelen en werken achter een computer kunnen deze klachten veroorzaken. Overbelasting en / of een verkeerde houding zijn vaak de oorzaak van deze aandoening.

Tenniselleboog of tennisarm
Tenniselleboog, tennisarm of golfelleboog (Epicondylitis lateralis)

Wat zijn de symptomen?

De pijn wordt gevoeld op de onderarm ter hoogte van de knobbel aan de buitenkant van de elleboog, aan deze knobbel hechten de spieren, die gebruikt worden voor de strekbeweging van de pols. Soms zijn typische ontstekingsreacties zoals zwelling, roodheid, warmte en bewegingsbeperking aanwezig. Als de hand achterover beweegt dan trekken deze spieren samen, dit kan een toename van pijn veroorzaken. Het hele gebied van de onderarm kan pijnlijk zijn. Mogelijk is er ook sprake van een uitstralende pijn in de onderarm die soms helemaal tot in de middel- en ringvinger voelbaar is.

Een diagnose wordt als volgt door ons gesteld:

Door middel van een kort vraaggesprek, onderzoek en het maken van een echo kunnen wij de diagnose ’tenniselleboog of tennisarm’ stellen.  Soms lijkt een klacht op een tenniselleboog maar blijkt het een beknelde zenuw in de nek te zijn. Het is dus erg belangrijk om goed te weten waar de bron van de klacht precies ligt.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen

Over het algemeen zal de behandeling bestaan uit advies en voorlichting, shockwave therapie, dry needling, manuele therapie, oefentherapie en huiswerkoefeningen.

Een brace of medical tape kan het herstelproces in de eerste fase ondersteunen. Dit hangt echter wel af van de oorzaak van de tenniselleboog.

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×