Valpreventie in het centrum van Utrecht

Valpreventie Fysio-Fit Utrecht
Val(letsel) preventie.

• Voorkom letsel door vallen
• Leer valrisisco’s herkennen
• Beweeg zekerder

Per jaar worden 35.000 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege een valincident; waarvan 50% vanwege een heupfractuur. Ongeveer de helft van de mensen die een val hebben meegemaakt, zijn daarna angstig om weer te vallen, dit heeft weer gevolgen in het dagelijks leven.

Bij Fysio-Fit Utrecht in de binnenstad van Utrecht bieden we nu een cursus valpreventie aan waarmee het valrisico en daarmee ook letsel, effectief verlaagd kan worden.

Hoe werkt valpreventie training bij Fysio-Fit Utrecht?
De cursus valpreventie bestaat uit 10 lessen van 1 uur, die wekelijks plaatsvinden op de maandag van 11.00 – 12.00 uur. De nieuwe cursus start 2 september.

De lessen bestaan uit valtechnieken, balanstraining, krachttraining en voorlichting over voeding. Voorafgaand aan de cursus vind er een intake plaats waarbij een aantal testen worden afgenomen. Aan de hand van de uitslag van de testen wordt de cursus afgestemd op de focuspunten die voor u van toepassing zijn. Tussendoor zal een testmoment in de vorm van een evaluatie plaatsvinden.

De cursus sluit af met een eindevaluatie. Zo krijgt u gedurende de cursus valpreventie intensieve begeleiding om inzicht te krijgen in de valrisico’s zodat u letsel door vallen kunt voorkomen.

×