Verstuikte enkel

Behandeling van een verstuikte enkel bij Fysio-Fit Utrecht

Een ongeluk (zoals een verstuikte enkel) gebeurt vaak als we even niet opletten. Je ziet net een afstapje over het hoofd en de enkel beweegt ineens teveel naar buiten of naar binnen. Ook tijdens het sporten kun je verkeerd neerkomen. Enkelletsel, een pijnlijke ervaring die we allemaal herkennen.

Verstuikte enkel Fysio-Fit Utrecht
Behandeling voor verstuikte enkel bij Fysio-Fit Utrecht.
Wat gebeurt er bij een verstuikte enkel?

De enkel wordt stabiel gehouden door spieren en enkelbanden. Doordat de enkel in een kort moment een andere positie aanneemt dan normaal, kan het zijn dat de enkelbanden worden opgerekt. De enkel kan dan dik, blauw en pijnlijk worden. Het steunnemen op de enkel is lastig. Ook kan lopen pijnlijk zijn.

Wat is het herstel bij een verstuikte enkel?

Het is belangrijk dat de enkel goed herstelt. De klachten kunnen namelijk chronisch worden. Normaal gesproken kun je binnen 2 weken weer normaal lopen. Na 6 tot 8 weken functioneert de enkel weer na behoren en na 8 tot 12 weken kun je weer sporten. Dit traject wordt vaak begeleid door een fysiotherapeut om te zorgen dat de enkel op de juiste manier belast wordt.

Wat kan de fysiotherapeut voor je doen bij enkelpijn?

De fysiotherapeut onderzoekt de enkel en stelt een diagnose. Hiermee wordt een indicatie gegeven van de tijdsduur tot herstel. De grote lijnen qua herstel zijn hiervoor al genoemd maar dit verschilt van persoon tot persoon. In het begin te weinig of teveel doen heeft een negatieve impact op het herstel van de enkel. De fysiotherapeut helpt met advies, voorlichting en oefeningen om het herstel te bevorderen. Daarom wordt er samen met jou wordt een revalidatieprogramma op maat gemaakt.

Afspraak maken voor behandeling van een verzwikte enkel bij Fysio-Fit Utrecht

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×