Voorste kruisband / knieband reconstructie revalidatie

Fysiotherapie / revalidatie na voorste kruisband / voorste kniebandreconstructie bij Fysio-Fit Utrecht

Per jaar loopt 3% tot 15% van de Nederlandse sporters een voorste kruisbandletsel (voorste knieband) op!

Wat is de voorste kruisband / voorste knieband?

De voorste kruisband is een van de belangrijkste banden in de knie. De kruisband / voorste knieband verbindt het bovenbeen met het onderbeen en zorgt dat het onderbeen niet kan verschuiven. Een andere belangrijke functie van de band is het tegen gaan van draaiingen in de knie. Dit zorgt voor stabiliteit. Deze stabiliteit is hard nodig tijdens bijvoorbeeld springen, draaien en rennen.

Voorste kruisband - kniebandreconstructie revalidatie Utrecht
Heeft u klachten aan uw knie / voorste knieband (vanwege een kruisband reconstructie operatie) neem dan contact op met de revalidatie specialist in onze praktijk in Utrecht Centrum.

Hoe kan voorste kruisbandletsel ontstaan?

De voorste kruisband kan scheuren tijdens een geforceerde draaibeweging of een overstrekking van de knie. Vaak is er een knappend gevoel en wordt de knie snel dik. Het belangrijkste symptoom van een voorste kruisband letsel is instabiliteit. Deze kan gevoeld worden tijdens sport maar ook tijdens normale dagelijkse activiteiten. Bij sporten als voetbal, rugby, handbal en skiën komt de blessure het meest voor.

Wat is een voorste kruisband reconstructie?

Een orthopedisch chirurg voert een voorste kruisband reconstructie uit. De gescheurde band wordt vervangen door een pees die uit de hamstring komt. Hierna begint de revalidatie onder begeleiding van een sportfysiotherapeut en duurt tussen de 9-12 maanden.

“Bijna twee jaar bij deze praktijk aan mij knie gewerkt. Uitstekende revalidatie ondergaan met behulp van professionele fysiotherapeuten die hun vak goed kennen.

Patiënt via zorgkaartnederland.nl
Afspraak maken voor behandeling bij voorste kruisband klachten in Utrecht

Heeft u klachten aan u knie omdat u bijvoorbeeld (recent) een kruisband reconstructie operatie ondergaan heeft en / of heeft u hier vragen over neem dan gerust contact op met onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht Centrum?

Wilt u een afspraak maken bij onze fysiotherapiepraktijk in Utrecht? Maak 24/7 online een afspraak. Spreekt u liever met een fysiotherapeut voordat u een afspraak maakt? Neem dan telefonisch contact op of mail naar: info@fysiofit-utrecht.nl

×